Categories
Filters
Babyfles
Prijs v.a. 17
Herbruikbaar
Het woord Hegen komt van het Duitse woord “koesteren”. Dit merk koestert de wereld door een duurzaam product te ontwerpen. In plaats van elk half jaar een nieuwe babyfles aanschaffen kun je deze flesjes eindeloos hergebruiken. Door de diverse opzetstukken tover je ze zo om. Zo kun je met slechts één flesje kolven, bewaren én voeden. Zo converteert de soft square vierkante fles door middel van een simpel afsluitdeksel naar een moedermelk opslagbakje, en door een kolfopzetstuk naar een hand- of elektrische kolf. Wanneer je kindje ouder is, kun je met verschillende accessoires de fles converteren tot drinkfles of snackbakje. De vierkante vorm van de fles is niet zomaar gekozen, deze maakt het comfortabeler voor baby’s om de fles vast te pakken en gemakkelijker te stapelen en op te slaan in de koelkast, keukenlades of luiertassen. Handig!
Handkolf
Prijs v.a. 22
Lifehack
Super handig om te hebben deze handkolf van Haakaa. De naam handkolf doet eigenlijk geen recht aan het handige van deze kolf want hij zuigt zich vacuüm aan je borst zodat je hem juist niet zelf vast hoeft te houden. Hiermee kun je bijvoorbeeld heel handig kolven terwijl je borstvoeding geeft. De borst in ruste raakt namelijk vaak geïnspireerd door de buurvrouw-borst en laat dus ook rijkelijk melk stromen. En dit gouden goedje wil je natuurlijk niet verloren laten gaan (en bovendien veroorzaakt het nogal een kliederboel).
Dubbele kolf
Prijs va 270
Elektrisch
Kolven is toch net even wat minder romantisch dan je eigen kindje aan de borst maar soms ontkom je er niet aan. Een kolf kun je beter pas aanschaffen als je ook echt weet dat je borstvoeding op gang is gekomen en je er mee door wilt gaan (tot die tijd zou je er eentje van het ziekenhuis kunnen huren). En als je er dan één aanschaft zou ik maar meteen voor een dubbele gaan. Scheelt een hoop tijd en met een kolf BH (zie boven) heb je dan ook nog eens je handen vrij. De kolf van Medela biedt dit en komt het beste uit de tests. Ze hebben ook nog een handige app die je kunt gebruiken bij het borstvoeden en kolven.
Conceptstore
Baby
Amsterdam
De Boezemvriend is een concept store van zo’n 300 m2 in Amsterdam West met een winkel, borstvoedingscentrum, studio en café waar je leuke cursussen kunt volgen en mooie producten kunt vinden voor tijdens je zwangerschap en de eerste maanden na de geboorte van je baby. Ook zijn er lactatiekundigen die jou kunnen begeleiden en helpen bij het geven van borstvoeding en kun je bij hen terecht voor het huren van een borstkolf en aanverwante artikelen. Goede plek om je te oriënteren dus!