7 x fotografie voor mooie plaatjes

Lieve pasgeboren baby’s. Opgerold in de foetushouding, geborgen tegen het verse moederlijf aan. Wij kunnen geen genoeg krijgen van zulke plaatjes. Een unieke levensfase, net zoals die fase waarin er leven groeit in je buik. Een fase die je eigenlijk niet met woorden kan omschrijven. Iets wat alleen in je herinnering zo warm zal voelen als het daadwerkelijk was. Deze herinneringen visueel vastleggen is de enige manier om ze terug te kunnen zien. Maar dat lijkt makkelijker dan het is. Want nét als je denkt dat je prachtige baby er niet perfecter bij kan liggen neem je een foto die resulteert in een donker niet scherp plaatje van een onherkenbaar schepseltje dat ineens geen ogen meer lijkt te hebben. Voor het vastleggen van die bijzondere fase in je leven is het dus handig om iemand in te schakelen met fotografie talent, kennis van het vak en oog voor detail. Dus wij maakten een lijstje van fotografen waar je blij van wordt.

Hier vind je prachtige zachte foto’s die natuurlijk aan voelen. Dat komt doordat ze optimaal gebruik maakt van natuurlijk licht waarbij ze de balans zoekt tussen zonlicht en schaduw. Volgens Joy is niets mooiers en krachtigers dan een vrouw die nieuw leven draagt. Ze weet fotografie te gebruiken om vrouwen een goed gevoel over zichzelf te geven, ze in hun kracht te zetten. Dat is iets wat wij zeker terug zien in haar foto’s. 

De foto’s die Jelisa Hiemstra maakt, zijn warm puur en dromerig. We hebben nagedacht of we haar nu zouden aanraden voor de newborn, pregnancy of motherhood shoot, maar steeds komen we tot de conclusie dat we gewoon elke foto mooi vinden die zij maakt. Of zij nu het detail van een pasgeboren babyvoetje vastlegt, een groeiend kindje in de buik of een heel gezin, ze zijn stuk voor stuk precies perfect.

Het is haar missie om vrouwen in hun kracht te zetten zodat ze met liefde naar zichzelf en hun lijf kunnen kijken. Het is voor haar belangrijk dat de klant zich op haar gemak voelt en zich net zo mooi voelt als zij haar ziet. Ze ontwikkelt momenteel een self-love meditatie om zo makkelijker met jezelf en je kleintje in contact te komen. Een mooi moment om je rust te pakken, te landen in je lijf en je lichaam de aandacht en liefde te geven die het verdient. Een ode aan je lichaam, een ode aan jou. Je kan bij haar niet alleen terecht voor een zwangerschapsshoot. Ook voor een Birth story of Motherhood shoot ben je hier precies aan het goede adres. 

Wow. Dat is echt de eerste reactie bij het zien van de foto’s van Cindy. Rauwe geboortefotografie, waterbevallingen, bevallingen in stuit, keizersnedes. Alle bevallingen heeft zij voorbij zien komen. De spanning, opluchting, kracht en het geluk van de ouders als ze hun baby voor het eerst zien, de eerste ademteug van de pasgeboren baby, de eerste huiltjes. Deze documentair fotograaf legt het met liefde vast. 

Deze foto’s zijn uitzonderlijk en bijzonder te noemen. Op een kunstzinnige en romantische wijze legt Bertina jou en/of je baby vast tijdens een motherhood sessie. In overleg maakt zij een concept voor de shoot. Visagie, haar en setting worden allemaal verzorgd. De foto’s, fine-art beelden die resulteren in een kunstwerk die doet denken aan het werk van een getalenteerde kunstschilder, leveren een ervaring op voor het leven. En dus een kunstwerk voor het leven.

Marijke legt met liefde je zwangerschap vast. Thuis, buiten of op een mooie locatie. Haar foto’s kenmerken zich door het daglicht waar ze gebruik van maakt. Voor het vastleggen van je zwangerschap in deze stijl ben je hier dus aan het goede adres. Of voor foto’s van je newborn, of voor een shoot met het hele gezin. 

De foto’s die Wendy shoot maken indruk. Ze heeft een duidelijke warme stijl waarbij ze de bijzondere band tussen ouders en kinderen vastlegt. Je kan bij haar een “skin to skin” shoot boeken, een “welcome into our lives” sessie (newborn shoot) of een “storytelling family session (familie fotografie)”. Zij kiest voor een ongedwongen sfeer bij je thuis, of eventueel buiten. 

Hopelijk overtuigt dit lijstje met mooie plaatjes jullie ervan om je herinneringen visueel te maken. Van je gezin of van jou alleen. Want hoewel wij als geen ander begrijpen dat zelf op de foto gaan best oncomfortabel kan voelen is het ’t écht waard om voor even te visualiseren dat je the next top model bent want dit lijf dat leven heeft gemaakt of bezig is met het maken van nieuw leven, wil je echt terug zien, in volle glorie.

Heel veel liefs,

NONA