7 x leuke kinderkappers in Amsterdam

Een uitje naar de kinderkapper, wanneer is dat nodig en waar moet je zijn? Voor sommige kindjes kan het jaren duren voor ze genoeg pluishaartjes op hun bolletje hebben verzameld dat het gerechtvaardigd voelt dat een schaar in zicht komt om deze weer een beetje in het gareel te krijgen. Andere kinderen worden geboren met een weelderige bos die zich maar moeilijk laat temmen. Maar alle kindjes zullen er uiteindelijk aan moeten geloven. Mijn eerste gedachte was: dat kan prima bij een gewone kapper. WRONG. Het werd een soort martelsessie waarbij mijn zoon gillend en trappelend werd vastgehouden terwijl er in een noodtempo een schaar door zijn haren ging. Dat kan dus anders. Wat een verademing was het daarna om naar een kinderkapper te gaan. Hier kennen ze de gouden truc om je kind gunstig te stemmen: afleiding! Je zit op een leuke stoel (of zelfs in een autootje  of op een paardje) en er is speelgoed voorhanden. Op deze manier wordt het zelfs een leuk uitje. 

Kinderkapper

# 1 De kleine parade

Amsterdam, de Pijp (Gerard Doustraat 142)

Echt zo’n zaakje waar alles dat fijn is samen komt: ze verkopen prachtige duurzame baby en kinderproducten, hebben een kindercafé waar jij lekker koffie kan drinken terwijl je kind speelt in de speelhoek en last but definately not least: ze hebben een super leuke kinderkapper. Je kind voelt zich hier een heel baasje terwijl hij crosst op de motor en heeft bijna niet door dat zijn wilde haren onderwijl in het gareel worden gebracht. 

# 2 BLITSKIKKER

Amsterdam, Oost (Javastraat 117)

De lijst met allround kinderwalhalla’s stopt ook hier nog niet. Bij blitskikker vind je leuke kinderproducten, een grote speelhoek om je kleintjes mee te vermaken tijdens het winkelen of wachten tijdens een knipbeurt van broer of zus. De kinderkapper is uitgerust met originele “stoelen” in de vorm van een paard, auto of motor en een hele hoop leuk speelgoed. Na afloop krijg je ook nog een spekkie, wat wil een kind nog meer (waarschijnlijk al het leuke speelgoed dat hij op de weg weer naar buiten tegen komt)?

# 3 WIJSWEST

Amsterdam, West (Bilderdijkstraat 62)

Sowieso een van onze favorieten in Amsterdam West. Hier kun je terecht voor een schat aan leuke baby- en kinderspullen, als je gezellig met een vriendin koffie wil drinken terwijl je kindje zich vermaakt in de speelhoek en ook als je de manen van je kleine spruit wil kortwieken. 

#4 KNOTSKNETTER

Amsterdam, West (Jan Evertsenstraat 100)

Eigenaar Adri van der Tang is begonnen met een webshop waar retrojurkjes van oude stoffen werden verkocht maar heeft inmiddels een kleurrijke winkel van steen in de levendige Jan Evertsenstraat met een breed assortiment aan baby- en kinderspullen. Elke zaterdag is er een lieve professionele kinderkapper in huis die er een waar feestje van maakt.

# 5 Teuntje

Amsterdam, West (Haarlemmerdijk 132)

Een vast gezicht op de Haarlemmerdijk is deze fijne  kinderwinkel Teuntje en Loes is hun vaste kapster. Je kan een afspraak met haar maken in de winkel zelf of bij jou thuis. Op zaterdag is zij altijd in de winkel aanwezig en kun je dus gewoon binnenlopen (maar ze is populair dus reseveren is wel slim). 

# 6 020 Studio'S

Amsterdam, Zuid (Rietwijkerstraat 27)

020-studio is een kapperszaak met een gespecialiseerde kinderkapsalon. Van dinsdag tot zaterdag kun je hier terecht omde haren van. je kindje te laten knippen in de speelruimte. Genoeg vermaak om zich heen en eventueel kan er zelfs nog een filmpje opgezet worden. De kapster Leontine heeft ruim 25 jaar knipervaring en heeft zelf 2 zonen. Ze weet dus goed hoe ze dit klusje moet klaren. Vaders en moeders kunnen zich ook laten knippen in 020studio terwijl de kinderen spelen!

# 7 ImAGINE

Amsterdam, Zuid (Amstelveenseweg 131)

Bij Imagine koop je leuke kinderspullen en vind je daarnaast ook nog een hoop andere leuke hebbedingen en cadeau’s. Terwijl je je slag slaat kun je op vrijdag en zaterdag de onstuimige kinderhaartjes laten knippen door  een lieve kinderkapper in de vrolijk ingerichte kappersruimte met muurschilderingen en genoeg speelgoed om de gedachten van die scherpe schaar af te houden en lekker te ontspannen. 

Heel veel liefs,

NONA