8 x Dierbare momenten in kunst

Dat je zwangerschap en de geboorte van je kindje memorabele gebeurtenissen in je leven zijn, hoeven we je niet te vertellen. Mijmerend kan je terug kijken naar foto’s van je kakelverse pasgeboren – tikkeltje verschrompelde maar oh zo mooie – baby. Ondanks mogelijke verwoestingen die daarvoor nodig waren, blijft de geboorte iets wat je maar één keer (per kind dan) meemaakt. Ik was de eerste keer zo bezig met überhaupt dat hele zwanger zijn en de veranderingen die je lichaam dan meemaakt, dat ik helemaal niet heb nagedacht over het vereeuwigen van dit moment. Adviezen om bijvoorbeeld de geboorte vast te leggen nam ik niet ter harte. Zonde.. vind ik nu. Ook andere mogelijkheden voor het vastleggen van mijn zwangerschap, de geboorte of de newborn fase (die op het moment zelf eeuwig lijkt te duren, maar achteraf slechts enkele seconden) heb ik gemist. Terwijl die er absoluut zijn. En dan niet in tuttige vorm, maar in prachtige kunstzinnige vormen. Hieronder een gebundeld lijstje zodat jullie hier hopelijk gebruik van kunnen maken.

Miks Visuals
Miks Visuals

#1 Birth lines

Ooit zoiets gezien? Een illustratie van de echo foto van je kindje! Aan de hand van meerdere echo foto’s maakt Kristel van Birth Lines een waar kunstwerk van dat zwart witte echo printje. Mooi meegenomen is dat Kristel de details (die voor onze ogen soms echt onzichtbaar zijn op die echo’s) van de echo weet te vangen en vast te leggen op papier. Het kunstwerkje is in verschillende formaten verkrijgbaar. Ook een ontzettend goede cadeautip dit! En dik pluspunt is dat dit moment nog niet voorbij is! Want een echo foto heb je vast wel bewaard. Dus ook als je (al lang) niet meer zwanger bent kan je dit kunstwerk nog aanschaffen. Yes! En tot slot willen we ook nog even benoemen dat dit ook een prachtig cadeau kan zijn voor jezelf of een ander die een kindje verloren is.

pin it
Birthlines

#2 The birth poster

Inmiddels best bekend, maar hoort toch thuis in dit lijstje vinden wij. Want de grootte die je baby heeft op de dag van de geboorte komt natuurlijk nooit meer terug en hoe heerlijk is het dat je dat kleine lijfje voor altijd kan bewonderen in echt formaat in de vorm van een kunstwerkje. Ook leuk om je kleintje mee te vergelijken, elk jaar bijvoorbeeld. Zodat je daar foto’s van kan nemen. Staat ook nog leuk aan de muur in de babykamer of in welke kamer dan ook.  

pin it
Birthposter art

#3 Amber de Vreng

Amber maakt heel veel mooie dingen. Maar waar ze ooit mee begon is het tekenen van portretten. Dat deed zij nadat zij door een samenloop van omstandigheden thuis kwam te zitten. Ze begon met het maken van portretten om haar hoofd leeg te maken. Ze deelde ze op Instagram en dat bleek een waar succes. De portretten van haar hand hebben een duidelijke eigen stijl die bijna spiritueel aan doet. Ze zijn verfijnd en uniek. Wil je een portret van haar hand? Houd dan haar Instagram pagina in de gaten, ze laat het weten wanneer ze weer plekjes beschikbaar heeft.

pin it
Portret illustratie Amber de Vreng

#4 Boho for mini

Ooit van geboortebloemen gehoord? Dit is een bloem die in verband staat met de maand waarin je kleintje is geboren en heeft een symbolische betekenis. Lisanne van Boho for Mini illustreert de geboortebloem van jou of je kindje. Het is haar droom om mensen met elkaar te verbinden door middel van kunst. Ze biedt verschillende mogelijkheden aan, maar de geboortebloem van deze foto vinden wij echt oogstrelend mooi voor aan de muur in een bijpassend lijstje.

pin it
Birth flower geboortebloem portret Boho for mini

#5 liever dan lief

Kunstzinnig en simplistisch. Dit zijn de twee woorden die als eerst bij ons op komen bij het zien van de handgemaakte lijntekeningen van Janien van Liever dan Lief. Of je nu jezelf vast legt, je verse newborn, je grotere kindje, of jij met je hele gezin, Janien weet het prachtig te illustreren zonder details terwijl de illustratie toch helemaal persoonlijk is door de juiste contouren. Zachte pasteltinten of juist clean zonder poespas. Allebei meer dan mooi.

pin it
Lijntekening portret liever dan lief

#6 Belly Sisters

Een zwangerschapsbeeldje van je veranderde – en oh zo mooie – zwangere lijf. Het lijf dat op dat moment leven in zich draagt. Misschien sta je niet te popelen bij het idee om in je eva outfit te poseren. Maar bedenk dat je ook kan kiezen voor een bedekkendere (net deze nieuwe variatie op dit woord bedacht) variant waarbij je bijvoorbeeld je arm om je borsten slaat. En! Het is maar voor heeeel even. En daarna heb je een waar kunstwerk, in de vorm van brons, goud, zilver of hoe je het ook bedenkt, dat je echt zonder gêne neer kunt zetten in je woonkamer. Als je wil. Het mag ook op je nachtkastje. Er zijn meerdere aanbieders, maar deze springt er echt uit. Belly sisters is innovatief, heeft alle aandacht en zorg voor jou en maakt de beeldjes als geen ander.

pin it
Beeldje zwangerschap belly sisters

#7 Mei fang tan

Hou jij van de maan? Het bijzondere licht dat daar vanaf straalt, misschien wel de bijzondere gevoelens die een volle maan bij je oproept? Of heb je gewoon interesse in de stand van de maan? Dan ben je hier aan het goede adres. Mei Fang Tan maakt zogenoemde “maanportretten”. Bijvoorbeeld eentje van de geboortemaan van je baby, met eventueel bijpassende illustratie. Echte kunst, want ze maakt deze met de hand. Uniek en gepersonaliseerd en gemaakt op prachtige materialen en mét mooie bijzondere materialen zoals bladgoud, geschept papier, katoen en gouache (dat is een verfsoort, weer iets nieuws geleerd vandaag).

pin it
Art kunst maanportret zwanger Mei fang tan

#8 Studio Ruby

Wij zijn dol op Ruby. Oh nee Cinda.  Want Cinda is degene achter Studio Ruby. Zij maakt heel veel moois. Zo ook deze portretten. We vinden haar portretten goed in dit lijstje passen omdat zij precies het midden houdt tussen de stijl van Amber de Vreng en Liever dan Lief. Op detailniveau. Houd je dus van wel wat meer details op een portret maar niet teveel? Cinda is your woman! Een portretje van jou en je baby samen, van je hele gezin of alleen je kleintje(s)? Kan allemaal.

pin it
Portret illustratie

Mocht je na dit lijstje denken: hmm dit was niet precies wat ik zocht. Dan zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Alleen vonden wij het zonde om die in één lijstje te proppen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar bij het lijstje mama sieraden of het lijstje van fotografen.

Heel veel liefs,

NONA