Borstvoeding: 17 x de fijnste produCteN

Borstvoeding: een vloek en een zegen in één. Alleen al omdat het betekent dat je dan na je bevalling nog steeds niet gedachteloos een fles wijn open kan trekken. Het is een bijzonder goedje dat precies is afgesteld op wat je kindje nodig heeft en zo uit de borst op de juiste temperatuur geserveerd kan worden. Je hoeft niets mee te nemen, op te warmen, te scheppen of te schudden. Bovendien vormt het huid op huid contact het ideale bondings-momentje met je baby. Als het lukt kan het magisch zijn. Klinkt ideaal maar het kan het nodige van je vragen als moeder. Tepelkloven, stuwingen en een baby die niet wil. Leg vooral niet te veel druk op jezelf en weet dat er een hoop deskundigen zijn die je kunnen helpen. Je kunt je in deze fase van je leven een soort fabriek voelen. Eerst heb je een babytje in je buik gebakken en nu ben je weer veranderd in een melkfabriek. Al met al verdien je het wat ons betreft om het leven zo prettig mogelijk te maken voor jezelf. Deze producten helpen je een handje.

Borstvoeding Kato

WEAR

Het tijdperk van suffe borstvoedingsblousjes en huidskleurige voedings-BH’s is definitief voorbij, HOERA! Kiezen tussen comfort en looks is met deze leuke merkjes niet meer nodig.

#1 NOUBASED

Borstvoedingskleding

Deze handgemaakte truien, shirts en jurkjes van het sympathieke duurzame Nederlandse merk Noubased zijn wat ons betreft precies waar je als borstvoeding-gevende moeder al die tijd al naar zocht (zonder dat je het zelf wist). De ideale basics. Geen suffe zwangerschapskleding maar zacht en in mooie kleuren verkrijgbaar. Grote kans dat je deze kleding blijft dragen, ook nadat je bent gestopt met het geven van borstvoeding. SUPER handig: je kunt de zijkanten openritsen zodat je je kindje gemakkelijk kunt voeden zonder dat je dan meteen met een half ontbloot bovenlichaam zit. Het is een kwestie van ritsje open, ritsje dicht. Een ritsje dat overigens mooi verwerkt zit aan de zijkant van de kleding. We love it!

(v.a. 65)

pin it
Noubased borstvoedingskleding
Noubased voedingskleding

# 2 TAJINE BANANE

Borstvoedingskleding

Borstvoeding gehannes en gedoe? Dit Franse familiebedrijfje Tajinebanane maakt er een feest van (voor het oog). Leuke, frisse kledingstukken met een knipoog waarvan je zin krijgt om de melkfabriek overuren te laten draaien. Ook bij dit merkje hebben ze handige ritjes en knoopjes aan de zijkant verwerkt waardoor je hem er zo in en uit piept zonder dat je meteen in je halve blootje zit. Handigg (en wij zijn dol op handig).

(v.a. 44)

pin it
Tajine Banane borstvoedingkleding
TajinebananeParisMontecristodecembre2020parcoralielescieux-56_792x_crop_center

# 3 Milk-Away

Borstvoedingskleding

Kleding waarin het niet voelt alsof je enkel en alleen een wandelende melkfabriek bent. Gewoon heerlijk zachte basics die je precies ook zou dragen vóórdat je moeder werd. Die kleding heeft het Belgische merk Milk-Away apparel dus in haar collectie. Borstvoedingskleding van fijne en duurzame materialen. Ontworpen voor moeders in beweging, die erop uit gaan maar ook gemakkelijk en toegankelijk borstvoeding willen kunnen geven. Dat is gelukt. Deze mooie basic kledingstukken zijn gemakkelijk met één hand open te ritsen zodat je kleintje snel is voorzien. 

(v.a. 45)

pin it
Milk Away apparel
Milk Away Apparel

# 4 FRANCIS & HENRY

Borstvoedings-BH

Altijd fijn als je kledingstukken niet weg hoeft te gooien als je deze fase in je leven vaarwel zwaait. De BH’s van Francis & Henry zijn gewone BH’s die ook goed bruikbaar zijn als voedings-BH’s. Prachtige romantische retro-printjes waardoor je je naast moeder ook gewoon vrouw blijft voelen.

(v.a. 32)

pin it
Francis & Henry Borstvoedings/zwangerschaps BH
Voedingsbh zwangerschapsbh

# 5 LOVE STORIES

Borstvoedings-BH

Geen harde beugels maar zachte materialen. De voedingsBH heeft verstelbare bandjes en je klikt hem eenvoudig los aan de bovenkant van de cup. Love Stories weet ook in de toch wat minder romantische wereld van voedings-lingerie de juiste toon te raken met deze Leopard print BH. Want waarom zou je als borstvoeding gevende moeder geen kittig printje kunnen dragen?

(v.a. 75)

pin it
Love stories voedingsbh

FEED

Als borstvoeding gevende moeder ben je zo druk bezig met zorgen dat je kleintje lekker spekkig wordt dat de verleiding groot is om je eigen voeding hieraan ondergeschikt te maken. Maar het één is onlosmakelijk met het ander verbonden. Juist nu heb je genoeg bouwstoffen nodig; je hele lichaam draait namelijk op volle toeren en je verbrandt 500 kcal extra per dag.

# 6 SUNNY MUMMY

Powdermix

De powdermix “Feed Me” van Sunny Mummy voeg je zo toe aan je yoghurt, drankje of baksel en is speciaal gemaakt om jou als bortvoedinggevende moeder een energieboost te geven. Gevuld met zeven met zorg geselecteerde natuurlijke ingrediënten (anijszaad, mango, fenegriek, wortel, havermeel, pompoenpitten en aardbeien). Geen inspiratie? Op de site vind je een hoop leuke recepten waar je de mix aan kan toevoegen.

(v.a. 18)

pin it
Sunny Mummy powdermix

# 7 JE MAMA’S KOEKJES

Koekjes als essentieel onderdeel van het geven van borstvoeding? Daar hadden wij wel oren naar. Zoals gezegd is voedzaam eten erg belangrijk in deze periode. Maar wie had gezegd dat dat niet lekker kon zijn? Een jonge moeder verdient een traktatie (of twee). Deze koekjes zijn speciaal ontworpen om de borstvoeding gevende moeder een energieboost te geven. Daarnaast zitten er ook nog ingrediënten die de borstvoeding stimuleren. Leuk ook om als cadeau te geven!

(v.a. 22,50)

pin it
Je mama's koekjes

CARE

Omdat je boezem die eerst (meestal) netjes opgeborgen zat nu opeens intensief wordt gebruikt voor andere doeleinden kunnen er wat gebruikerssporen optreden. Al met al kunnen ze dus wel wat extra liefde gebruiken.  

#8 DE NATUURLIJKE MOEDER

Een natuurlijke manier om je tepels een welverdiend rustmomentje te geven. Je legt ze tussen voedingen op je tepel (handige tip is om ze in de koelkast te leggen als je aan het voeden bent zodat ze lekker koel aanvoelen). Ze zorgen voor een beter helinsproces (want ze krijgen best wat te verduren met zo’n 12 voedingen op een dag in het begin) en beschermen tegen de wrijving met kleding (zelfs dat kan pijn doen). Je kan ze in verschillende maten bestellen.

(v.a. 25)

pin it
Borstvoedingsschelp De natuurlijke moeder

# 9 BOOBILICIOUS

massage olie

Met deze massageolie speciaal voor borsten neem je de verzorging van je borsten op in je dagelijkse routine. En dan hebben ze wel verdiend, toch? Regelmatig gebruik zorgt voor bewustwording van eventuele aanwezigheid van onregelmatigheden, voor de stimulering van het systeem en natuurlijk voor ontspanning. Ook leuk om cadeau te doen! 

(v.a. 39,50)

pin it
Boobilicious massageolie borsten

# 10 NIPPLE SOS NESSA

Tepelcrème

S.O.S. is een begrijpelijke kreet als je je kennis maakt met tepelkloven. Met deze natuurlijke, vegan creme geef je je tepels de beste kans op een goed herstel tussen de borstvoedingen door.

(v.a. 23)

pin it
Nipple SOS nessa tepelcreme

USEFUL TOOLS

Hulpjes om je leven als borstvoedende moeder comfortabeler te maken zijn onmisbaar. Met deze tools zorg je ervoor dat het borstvoedende leven over rozen gaat. Min of meer dan. 

# 11 ILMAHA

Voedingsdoek

De voedingsdoek is een handig hulpmiddel voor als je kindje snel afgeleid is tijden het voeden of als je het zelf fijn vindt om er wat beschutter bij te zitten. Als je in de buitenlucht gaat voeden heb je zo ook meteen een wind/zon schermpje. Handgemaakt van 100% oeko-tex katoen en verkrijgbaar in diverse zachte kleuren en prints.

(v.a. 50)

pin it
Ilmaha handmade voedingsdoek

# 12 MOLIE

Voedingsdoek

Ook bij het merk Molie kun je terecht voor mooie voedingsdoeken om een beschut plekje te creëren voor jou en je kleintje tijdens het voeden. Ze worden handgemaakt en zijn verkrijgbaar in 12 natuurlijke kleuren en zijn gemaakt van 100% gewassen katoen.

(v.a. 60)

pin it

# 13 HAAKAA

Handkolf

Super handig om te hebben deze handkolf van Haakaa. De naam handkolf doet eigenlijk geen recht aan het handige van deze kolf want hij zuigt zich vacuüm aan je borst zodat je hem juist niet zelf vast hoeft te houden. Hiermee kun je bijvoorbeeld heel handig kolven terwijl je borstvoeding geeft. De borst in ruste raakt namelijk vaak geïnspireerd door de buurvrouw-borst en laat dus ook rijkelijk melk stromen. En dit gouden goedje wil je natuurlijk niet verloren laten gaan (en bovendien veroorzaakt het nogal een kliederboel).

(v.a. 22)

pin it
Haaka

# 14 ZOUTLAMPJES

Voedingslampje

Niet perse een pretje die nachtelijke voedingen. Wel zo fijn als je dan een lampje hebt waarmee je wel ziet wat je doet maar je lichaam niet direct in de ochtend-stand schiet. Zoutlampjes geven op een zachte manier licht en zijn van nature een zuiverend product.

(v.a. 11)

pin it
Zoutlampje baby

# 15 NANAMI

Voedingskussen

Dit voedingskussen van Nanami is multifunctioneel en oogstrelend. Je kan het gebruiken tijdens je zwangerschap om je buik te ondersteunen, bij het voeden, maar ook bij elkaar binden om een nestje te bouwen voor je kindje. Het is bovendien zo mooi dat het ook daarna ook zeker niet hoeft te worden verbannen naar een doos op zolder. De hoes kan makkelijk verwijderd worden om te worden gewassen.

(v.a. 80)

pin it
Nanami voedingskussen

# 16 ECO ERA

zoogcompressen

Helaas is borstvoeding geven niet zoiets als een dop van een melkfles op- en afschroeven. Het zal dus geregeld voorkomen dat je op onverwachte momenten een beetje melk lekt. Klinkt nu misschien vrij heftig, maar geloof me; je went er aan. Zoogcompressen zorgen er voor dat je niet met natte kleding door het leven hoeft. Door de combinatie van materialen zijn deze compressen van Eco Era zacht, absorberend en zelfreinigend. Je moet ze dus zelf wassen (handwas of wolwas) en ze zijn daarmee minder gebruiksvriendelijk maar dan wel weer heel vriendelijk voor het milieu en bovendien heerlijk zacht voor je huid! Zoogcompressen in een milieuvriendelijk jasje dus.

(v.a. 13,50)

pin it
Eco Era wasbare zoogcompressen

# 17 MILKSCREEN

Test moedermelk

De list begon hiermee en we sluiten er ook weer mee af: de frustratie dat het glas wijn niet onbezonnen geheven kan worden in deze tijden. Overgewaaid uit de verenigde staten en nu tot onze beschikking: strips waarmee je binnen 2 minuten weet of je borstvoeding alcohol bevat of je dus onbezorgd kan schenken aan je jonge klant.

Op de valreep nog een laatste tip. Geen product maar wel een hele fijne plek om je toevlucht toe te nemen als je borstvoeding geeft en in Amsterdam woont: de Boezemvriend (LEES HIER MEER). Toepasselijke naam hebben ze want je vindt hier alles dat je nodig hebt als je boezem aan het werk is: producten, kolven (die je kunt huren) en deskundigen die advies kunnen geven.

Heel veel liefs,

NONA