de fijnste draagzakken en draagdoeken

 

“Beste aankoop? Dat is absoluut de draagdoek of draagzak. Ik heb er inmiddels 4 haha. Oké het is ook een beetje overdreven om er zoveel aan te schaffen, maar een stretchy wrap voor wanneer ze nog heel klein zijn en een draagzak  voor wanneer ze iets groter zijn is voor mij echt onmisbaar. 


Ik heb heel wat uren mijn kleine meid in de draagzak gehad. Echt een uitkomst voor als ze dagen hebben dat ze niet stil te krijgen zijn of alleen maar getild en vastgehouden willen worden en jij toch iets gedaan wilt krijgen. En daarnaast natuurlijk zo fijn om ze nog even zo lekker dicht bij je te kunnen dragen”

 

Pleunie Teunis

 

“Beste aankoop? Dat is absoluut de draagdoek of draagzak. Ik heb er inmiddels 4 haha. Oké het is ook een beetje overdreven om er zoveel aan te schaffen, maar een stretchy wrap voor wanneer ze nog heel klein zijn en een draagzak  voor wanneer ze iets groter zijn is voor mij echt onmisbaar. 


Ik heb heel wat uren mijn kleine meid in de draagzak gehad. Echt een uitkomst voor als ze dagen hebben dat ze niet stil te krijgen zijn of alleen maar getild en vastgehouden willen worden en jij toch iets gedaan wilt krijgen. En daarnaast natuurlijk zo fijn om ze nog even zo lekker dicht bij je te kunnen dragen”

 

Pleunie Teunis

De draagzak of draagdoek

Als je een moeder vraagt welk item zij écht onmisbaar vond tijdens de baby periode waarin je het allerliefst je handen zou vertienvoudigen, dan is steevast het meest gegeven antwoord: de draagzak of de draagdoek. Pleunie Teunis omschrijft de noodzaak aan het in huis hebben van dit item heel mooi en on point. En ook Miriam Pataki zet tijdens haar interview met ons de draagzak als onmisbaar item met stipt op nummer 1. En wij kunnen niet anders dan ons daarbij aansluiten. 

Als je baby niet direct in een draagzak wil, gooi dan niet al te snel de handdoek in de ring. Want voor de één is een draagzak of draagdoek al onmisbaar vanaf het allereerste moment. Maar voor de ander wordt het item pas wat later van onschatbare waarde. Eén ding is zeker: de gemiddelde baby plakt zich het liefst de hele dag en nacht aan jou vast. En als je dan nog eens iets anders wil doen met je twee handen dan de billetjes van je baby ondersteunen, dan is een draagzak een absolute lifesaver. Want je draagt je kindje terwijl jij je handen vrij hebt. Met de draagzak stofzuigen, broodjes smeren, je haar kammen en ja.. zelfs naar het toilet gaan. Been there, done that. Het kan allemaal als het moet. 

In het begin is je kleinste aanwinst nog heel licht en kost dragen nog weinig tot geen kracht. Maar beware: zodra het spek zich om dat kleine lijfje begint te verzamelen komt daar verandering in en dan is het echt ontzettend fijn om een draagzak te hebben die de juiste ondersteuning biedt. Ergonomisch dragen heet dat. Ergonomisch dragen betekent dat het dragen zowel voor jou als voor je kindje fysiek fijn voelt.  Belangrijk puntje dus bij het aanschaffen van een draagzak.

En aangezien de draagzak hoogstwaarschijnlijk je rots in de branding zal zijn, je lichtpuntje in het donker, je steun en toeverlaat, mag je best voor die ene mooiste kiezen. En voor een mooie kiezen is niet heel erg moeilijk meer anno 2021. Want waar de draagzak vroegah alleen functioneel was, is de draagzak nu ook een item die je dagelijkse outfit die extra highlight geeft. 

Met dit lijstje zit je in ieder geval goed.

pin it

Nou ja. De naam alleen al. Deze draagdoek is gewoon Romeo achtig mooi. Maar! Niet alleen maar mooi. Ook uniek.  Want wie bij het woord draagdoek denkt aan ingewikkelde tutorials, knooptechnieken en een huilende baby terwijl jij ook wil starten met huilen, kan bij deze draagdoek echt heel gerust ademhalen. Want deze verademing van een draagdoek bestaat uit twee loops waar echt iedere willekeurige persoon een baby in een handomdraai in weet te wikkelen. Geen gehannes en geknoop dus. Deze draagtechniek is helaas nog niet voor de aller allerkleinsten, maar wel voor de leeftijd van ongeveer twee maanden. 

Ooit in je leven zo’n mooie draagzak gezien? De stof, de details, alles klopt gewoon. Handgemaakt en uniek. En met de nadruk op dat laatste. Want als je een draagzak weet te bemachtigen van Mini Mei, dan loop je dus écht met een exemplaar rond waar niemand anders mee rond loopt. Hanna Hermans maakt deze pareltjes dus met de hand. Zij presenteert eens in de zoveel tijd nieuwe stoffen op haar Instagram account. Waarvan vervolgens mooie draagzakken gemaakt worden. En nog even terug naar de zorgvuldig uitgekozen stoffen. Want juist die mooie stoffen geven die bijzondere uitstraling. Deze draagzak is geschikt voor je newborn. Want ze zijn te gebruiken vanaf geboorte tot een kilootje of 10. 

pin it
pin it

Dit Duitse merk heeft het wel begrepen. Deze draagzakken zijn voor baby’ vanaf 4 kilo (en dat is je baby meestal vrij snel) en allemaal voorzien van een stevige biologische katoenen stof. De dragers zijn comfortabel door de brede banden en gemakkelijk verstelbaar. En daar komt bovenop dat ze allemaal mooi zijn. Hoewel de neutral variant een beetje op de draagzak van Artipoppe lijkt, is de rest van de collectie op het gebied van printjes of kleurtjes heel eigen. Zoals deze op de foto. 

#4 Artipoppe

Niemand heeft het idee dat draagzakken er fashionable uit kunnen zien, beter begrepen dan Anna van den Bogerd. De oprichtster van dit mooie merk. De draagzakken zijn direct vanaf de geboorte te gebruiken (met de kanttekening dat ze pas echt comfortabel dragen als je baby iets minder newborn is). Tot een jaar of 2. Een investering, maar wél eentje die het waard is. En bovendien kan je deze mooie draagzakken tweedehands nog heel erg goed doorverkopen. Nog belangrijker is natuurlijk dat deze draagzakken van hele goede kwaliteit zijn en dat ze heel fijn zijn in gebruik.

In dit heerlijk rekbare buideltje voelt je baby zich vanaf de geboorte veilig en geborgen. En heb jij je handen vrij om af en toe een warm koffietje te drinken in plaats van een ijskoffie. Ondertussen kan je eindeloos kusjes op dat zachte babyhoofdje drukken. Best of both worlds! Deze zachte wrap is gemaakt van rekbare tencel modal en de modal vezels daarvoor worden milieuvriendelijk verkregen uit beuken bomen. Om die reden heeft deze stof het ECO label keurmerk. Te dragen tot ongeveer 9 kilo (maximaal 11 kilo). Extra handigheidje is dat de draagdoek na het wassen direct door kan naar de droger.

pin it
pin it

Dit merk maakt alles mooi. Ook draagzakken dus. In de bekende printjes en voorzien van het bekende schelpje. Makkelijk te gebruiken en te verstellen en heel erg mooi om naar te kijken.  De draagzakken zijn gemaakt van bio katoen en bruikbaar vanaf de geboorte (je baby wél minimaal 3 kilo zijn, maar dat is hij/zij meestal meteen of al heel snel) tot je kindje 16 kilo is. Dat is ongeveer tot een jaar of 2/3. 
Naast printjes, natuurlijk ook verkrijgbaar in de fijne natuurlijke kleurtjes zoals je gewend bent van dit merk. 

#7 STUDIO ROMEO

Ja, je ziet het goed. Dit merk staat voor de tweede keer in dit lijstje. Nu niet met die innovatieve duo draagdoek, maar nu met een innovatieve baby carrier. Natuurlijk weer in prachtige earthy colours, maar vooral zijn ze ontzettend handig en gemakkelijk. Je kleintje is binnen seconden klaar voor een wandeling terwijl hij dicht tegen jou aan ligt én jij hebt geen last van een heupband. Want deze draagzak is gebaseerd op de japanse sling. En met je postpartum lijf is het best wel heel erg fijn als je zo'n band om je middel kan vermijden. Een ereplaatsje verdient deze drager daarom dus.

Het bijzondere van ringslings is dat je ze gebruikt vanaf de geboorte tot je kleintje wel 3 of 4 jaar is. Dat is dus meteen hét grote verschil tussen een ringsling en een (gemiddelde) draagzak of draagdoek. De ringslings van dit merk zijn gemaakt van 100 % linnen (linnen houdt je baby warm in de winter, koel in de zomer en is 100 % natuurlijk. Dit merk is opgericht door twee mama’s uit Amsterdam en de ringslings zijn in verschillende mooie kleurtjes verkrijgbaar.

pin it
pin it

Al vanaf maat 44 (prematuur maatje) kan je baby in deze Cross & Go draagzak. Dit is echt een aanwinst in draagzak land op dat vlak! Want als je het ons vraagt is er niets fijners dan je kindje bij je te dragen en geborgenheid te kunnen bieden direct na de geboorte, terwijl jij soms ook nog je handen vrij hebt. De draagzk is te gebruiken tot maatje 74 (dat is ongeveer tot 6-9 maanden). Dit mooie merk verkoopt ook draagdoeken en ringslings.

Er zijn dus heel veel verschillende soorten draagdoeken en draagzakken op de markt. Als je er na het lezen van deze blog nog niet helemaal uit bent, denk dan eerst even na wat jij de voordelen en nadelen zou vinden van een draagdoek of draagzak. Zodat je daarna gericht een keuze kan maken. Want die keuze is best persoonlijk. Hier vind je het hele overzicht van draagdoeken en draagzakken. 

Heel veel liefs,

NONA