De mooiste mama sieraden

Moeders en sieraden. Tsja we kunnen niet ontkennen dat de meesten van ons toch “aan gaan’ op een mooi sieraad. En lijkt dat nou toe te nemen na het krijgen van een kindje? Het verlangen om de geboorte van je baby of de bijzondere band met je kindje vast te leggen in een sieraad kan ineens onweerstaanbaar zijn. We realiseren ons écht dat een sieraad geen noodzakelijk goed is dat thuis hoort op de uitzetlijst, maar het is wel iets waar je een bijzondere gebeurtenis of periode in vereeuwigd. Misschien wel mee afsluit als je het zo zou kunnen noemen. Het gevoel bij dierbare momenten, gebeurtenissen of personen verandert zo in iets blijvends. Een klassieke initiaal van de naam van je kindje, een tekening van je peuter of een tekst verwerken in een bedel of hanger? Of iets héél anders? Voor ons ging er een wereld open toen wij om tips vroegen voor sieraden merken die een gebeurtenis, moment, gevoel of persoon symboliseren. Omdat dit herinneringen zijn die voor eeuwig dierbaar zullen blijven en die vereeuwiging dus ook blijvend moet zijn hebben wij het lijstje beperkt tot merken in verschillende prijs categorieën die kwaliteit voorop hebben staan. 

Initiaal hanger goud 14 K archive store Fox pomona
The fox pomona @archivestore

Wow. Elize maakt echt prachtige sieraden. Een ware edelsmid is zij dus. Op de foto zie je een zogenoemd moedermelk sieraad. Die maakt zij ook. Waardevolle moedermelk gevangen in een prachtige gouden ring. Die voor altijd herinnert aan deze bijzonder tijd met je kleintje. 

Wil je iets anders dan maakt Elize sieraden op maat. Zij is een kei in het maken van sieraden op basis van herinneringen. Verdrietig of blij. Van alles wat jij koestert maakt zij een prachtig blijvend sieraad. Neem vooral een kijkje op haar website. Onder het kopje herinneringssieraden vind je bijzondere ontwerpen.

(prijs ring 250,-) 

pin it

Bij dit merk vind je alleen sieraden van goede kwaliteit. Minitials is ontstaan vanuit het verlangen om je kindje(s) dicht bij het hart te dragen. Het merk is begonnen met stijlvolle initialen aan mooie kettingen, maar inmiddels hebben ze ook dit prachtige satijnen armbandje in hun collectie opgenomen met een gegraveerde letter. Ook een handje vereeuwigen of een gezichtje behoort tot de opties.

(Prijs armband 199,-)

pin it

Twinnen met je mini? Als dat je dacht dat je deze passie alleen kan uiten in jullie kledingstijl dan heb je het mis. Want bij Galore Jewelry kan je hetzelfde sieraad dragen als je mini. Om de bijzondere band tussen moeder en kind te symboliseren. Als jij als ekster een kleine mini ekster hebt gekweekt dan is dit dus een merk naar je hart. Jullie hart. Samen. Deze diamond bracelet zoals afgebeeld op de foto is dus verkrijgbaar in een petite maatje en in een groter maatje. 

(Prijs armband v.a. 120,-)

pin it

Lennebelle is geboren vanuit de puurste moedergevoelens. Na de geboorte van haar eerste kind heeft Lenneke Kooijman haar gevoelens vastgelegd in haar sieraden. Met de dromerige hangers, echte medaillons, vertaalt zij de bijzondere band tussen moeder en kind. In de lockets kan je van alles kwijt. Briefjes, foto’s of iets anders dierbaars waarmee je de band tussen jou en een dierbare vastlegt. In verschillende formaten en soorten verkrijgbaar. En echt klassiek dit.. zó leuk. 

(Prijs medaillon v.a. 69,-)

pin it

Een geboortebloem is gewoon echt mooi. Mooi om naar te kijken en het beeld niet meteen iets heel specifieks uit. Wel weet jij zelf dat het sieraad om je nek de geboorte van je kindje symboliseert. Want de bloem staat voor de maand waarin je kleintje is geboren. Extra leuk aan het merk is dat de gouden sieraden (18k) zijn gemaakt van gerecycled goud. Ook de verpakkingen gemaakt van gerecycled materiaal. Voor de verkochte producten plant het merk een boom. Plusplusplus dus! 

(Prijs ketting v.a. 245,-)

pin it

Deze mooie kettinkjes in zilver of verguld goud zijn voorzien van een (of meerdere) initiaal en de geboortesteen van de maand waarin je kindje is geboren. Want naast geboortebloemen hebben we ook zoiets als geboortestenen. Ook weer zoiets moois dat niet direct iets uitbeeld, maar wat voor jou symbolisch een bijzondere gebeurtenis vertegenwoordigt. 

Handgemaakt op Bali, gegraveerd in Nederland. Verkrijgbaar op een plaatje of een uitgesneden letter. Én betaalbaar.

(Prijs zilver v.a. 55,-)

pin it

Zusjes Anne en Esther Vedder hebben van gepersonaliseerde sieraden hun specialisme gemaakt. Bij dit merk vind je enkel kwalitatieve sieraden. Je hebt ruime keuze tussen verguld, 9 k goud of 18 k goud. Of zilver. En je kan ook nog kiezen voor rosé goud. Een vingerafdruk, een tekening van je kindje, heel veel opties met initialen. Hier ben je aan het goede adres. De sieraden worden handgemaakt in hun eigen atelier. Van Nederlandse bodem dus. 

(Prijs v.a. 99,-)

pin it

Anna + Nina geven hun sieradenlijn een je-ne-sais-quoi kwaliteit. Elke collectie heeft zijn eigen speciale karakter. Voor een stijlvol gouden initiaal ketting of voor alleen de hanger van je naam van je baby ben je hier aan het goede adres. Ook de rest van de sieradenlijn, van elegante ringetjes en hangers, tot geboortestenen en oorbellen, is mooi en stijlvol. De collectie is aangevuld met een bijzondere vintage lijn.

(Prijs v.a. 120,-)

pin it

Speciaal voor Archive store ontwierp sieradenmaker “de Fox Pomona” haar handgemaakte initial hangers in 14 karaats goud. De initiaal is er met de hand in gestempeld en elke hanger is uniek gevormd. Een heuse mama sieraad, dit mooie kunstwerkje. Of je nu 1, 2, 3 of misschien wel 4 intitialen aan je ketting hangt, het blijft prachtig staan. Gemaakt van 14K goud.

(Prijs v.a. 75,-)

pin it

De sieradenlijn van A la collection is ontstaan vanuit de door reizen die de ontwerpers hebben gemaakt. De collectie vertelt de verhalen van mensen, producten en culturen. Elk sieraad wordt handgemaakt in India en is geïnspireerd op een eigen verhaal. Deze ketting met een madeliefje vereeuwigd in een hanger van zoetwaterparel bijvoorbeeld. Al la collection gebruikt bijzondere en mooie materialen om verhalen te vereeuwigen. En betaalbaar!

(Prijs v.a. 45,-)

pin it

Heb je de andere mogelijkheden met manieren om je herinneringen te vereeuwigen al bekeken? Bijvoorbeeld in de vorm van kunst of fotografie?

Heel veel liefs,

NONA