Evelien langeveld

EEF EXPLORES

Evelien. Eef.  Travel lover. Moeder. Ze was nooit echt van het reizen. Tot ze in 2014 toch eens een trip naar Thailand waagde. En dat was het keerpunt. Het reisvirus had haar te pakken gekregen. Eenmaal terug in Nederland, na een fijn gesprek met haar ouders, besloot zij haar hart te volgen. 

Ze gooide haar Amsterdamse leven om. Zegde haar baan op in de marketing business, kocht een enkele reis vliegticket naar Australië en vertrok. En zo ontstond haar Instagram account @eefexplores. Jarenlang genoot ze van alles wat Australie te bieden heeft. Ze reisde het hele land door, maakte nieuwe vrienden, beleefde avonturen en nam zich al snel voor om te blijven zo lang dat goed voelde. En dat was een goede beslissing, want ruim een jaar geleden ontmoette ze daar de liefde van haar leven Michael. Inmiddels is Eef voor altijd gebonden aan Australië. Niet alleen vanwege haar grote liefde, maar ook omdat ze samen met hem een kleine Aussie Dutchie baby heeft gekregen. Eef en Michael zijn in april 2021 trotse ouders geworden van hun zoontje Archie.

Inmiddels is Eef dus toegetreden tot de wondere wereld van alles wat met baby’s te maken heeft. Daarom vroegen wij haar om haar ervaringen te delen.

“It is never too late
to live the life of your dreams

“We horen vaak over horror geboorte en bevallingsverhalen. Dat maakt veel vrouwen bang voor de bevalling. Ook wanneer we naar films kijken waarin vrouwen bevallen zien we alleen maar bevallende vrouwen die het uitschreeuwen van de pijn. Dat vind ik zó jammer. Want bevallen is zo’n krachtige en bijzondere ervaring. Het hoeft helemaal niet zo vreselijk en pijnlijk te zijn zoals de beelden ons soms vertellen. 

Mijn bevalling was snel en intens. Maar ik kijk erop terug met een grote glimlach en hele positieve gevoelens. Ik zou het zó weer doen. Zelf heb ik ontzettend veel gehad aan een cursus hypnobirthing”. Daardoor voelde ik me zeker en voorbereid. Ik ging ontspannen de bevalling in, hoe de geboorte van mijn zoontje ook zou plaatsvinden. 

Het geven van borstvoeding was niet helemaal vanzelfsprekend voor mij. Ik heb een borst correctie ondergaan met silliconen implantaten toen ik 19 jaar oud was. Het was dus maar de vraag of de borstvoeding zou lukken. Daarom bezocht ik voor de geboorte van Archie al een lactatiekundige die me adviseerde om al een week voor dat ik ingeleid zou worden te starten met handmatig kolven. Ik sprong een gat in de lucht toen ik zag dat het effect had! Archie hapte direct na zijn geboorte aan. In het begin waren mijn tepels extreem pijnlijk en elke voedingssessie zat ik met tranen in mijn ogen. Maar na een week, met tepelhoedjes en lanoline creme, ging dit over. Daarna is het borstvoeden bij mij als vanzelf gegaan. Archie drinkt effectief, niet langer dan 10 minuten per borst en hij groeit ook goed. Mijn lijf is heeft een klein mensje gemaakt en dat ook de borstvoeding is gelukt maakt mij ontzettend dankbaar”. 

“We horen vaak over horror geboorte- en bevallingsverhalen. Dat maakt veel vrouwen bang voor de bevalling. Ook wanneer we naar films kijken waarin vrouwen bevallen zien we alleen maar bevallende vrouwen die het uitschreeuwen van de pijn. Dat vind ik zó jammer. Want bevallen is zo’n krachtige en bijzondere ervaring. Het hoeft helemaal niet zo vreselijk en pijnlijk te zijn zoals de beelden ons soms vertellen. 

Mijn bevalling was snel en intens. Maar ik kijk erop terug met een grote glimlach en hele positieve gevoelens. Ik zou het zó weer doen. Zelf heb ik ontzettend veel gehad aan een cursus hypnobirthing. Daardoor voelde ik me zeker en voorbereid. Ik ging ontspannen de bevalling in, hoe de geboorte van mijn zoontje ook zou plaatsvinden.
Het geven van borstvoeding was niet helemaal vanzelfsprekend voor mij. Ik heb een borst correctie ondergaan met silliconen implantaten toen ik 19 jaar oud was. Het was dus maar de vraag of de borstvoeding zou lukken. Daarom bezocht ik voor de geboorte van Archie al een lactatiekundige die me adviseerde om al een week voor dat ik ingeleid zou worden te starten met handmatig kolven. Ik sprong een gat in de lucht toen ik zag dat het effect had! Archie hapte direct na zijn geboorte aan. In het begin waren mijn tepels extreem pijnlijk en elke voedingssessie zat ik met tranen in mijn ogen. Maar na een week, met tepelhoedjes en lanoline creme, ging dit over. Daarna is het borstvoeden bij mij als vanzelf gegaan. Archie drinkt effectief, niet langer dan 10 minuten per borst en hij groeit ook goed. Mijn lijf heeft een klein mensje gemaakt en dat ook de borstvoeding is gelukt maakt mij ontzettend dankbaar”. 

Eef explores
Archie

“Het geven van borstvoeding was niet helemaal vanzelfsprekend
voor mij.”

 

 

Wat betekent “nesteldrang” voor jou?

“Nesteldrang. Ja je leest wel eens dat sommigen in deze fase last krijgen van schoonmaak drang. Zelf had ik dat niet zo. Ik had wel de enorme drang om de babykamer voor Archie zo snel mogelijk af te krijgen. Daar heb ik dan ook wel wat tijd in gestoken.   

En ik bedenk me. Hoewel ik zelf niet echt last had van schoonmaak drang, heb ik wél onze schoonmaakhulp nog eens extra laten komen voor de geboorte van Archie. Zodat het appartement fris en schoon zou zijn voordat hij geboren zou worden. 

Wat ik ook heel belangrijk vond in de nesteldrang fase is dat mijn vlucht koffer goed in gepakt zou zijn en helemaal klaar zou staan zodat ik snel zou kunnen vertrekken mocht de kleine man zich eerder aandienen. Je weet maar nooit natuurlijk”.  

 

Je beste aankoop?

“Ik ben ontzettend onder de indruk van de SNOO, een “smart bassinet” die voor meer slaap zou moeten zorgen. Ik heb geen vergelijkingsmateriaal met eerdere kinderen, maar ik vind het een wonderlijk ding. Archie is nooit hele nachten wakker en om te zien hoe de SNOO hem binnen no-time kan kalmeren (vooral toen hij nog een newborn was) is echt bijzonder. Naast de extra uurtjes slaap geeft de SNOO me ook een heel veilig gevoel, omdat je kindje “vast” aan het bed zit met een speciaal slaapzakje. Hij kan dus niet omrollen”. 

Ook ben ik enorm groot fan van onze kinderwagen, de Joolz Day+. Het is zo’n stabiele wagen, en het veranderen van wiegje naar zitje was ook in een handomdraai gebeurd. Echt een fijn ding“.

Kinderwagens

“Een andere fijne aankoop zijn Archie’s slaapzakjes. In Australië hebben de meeste huizen geen centrale verwarming omdat men in de illusie leeft dat het hier altijd warm is (ook Australiërs zelf haha). Het is echter tijdens de winter best koud, en in de nachten kan het zo tot rond de 6 graden dalen. Ik heb daarom een 3.5 TOG slaapzakje van ErgoPouch voor Archie gekocht. Deze houdt hem heeeeerlijk warm 🙂

Lees hier meer over wat een TOG waarde is.

En nog een laatste aanrader: onderbroekjes van Modibodi voor de eerste weken na de bevalling, als vervanging voor luiers of maandverband. Duurzaam én een stuk comfortabeler :)”.

Slaapzakjes

 

Wat schaf je tweedehands aan?

“Bij de SNOO zou je heel goed voor een tweedehands bedje kunnen gaan, of er eentje kunnen huren. Je kan ‘m maximaal 6 maanden gebruiken, wat het een erg prijzig product maakt. Maar nogmaals: het is het echt dubbel en dwars waard! 

Wij hebben ook zojuist ons eerste ledikant tweedehands gekocht. Niet om geld te besparen, maar omdat het ledikant wat ik wilde was uitverkocht in de winkel, maar nog wel tweedehands te vinden was haha. 

Tevens heb ik een hele zak babykleertjes tweedehands gekocht. Ze groeien er zó snel uit, dus waarom daar niet ook op besparen”? 

 

grootste miskoop?

“Een peribottle, maar dat is puur omdat ik spoedkeizersnee heb gehad, en geen vaginale bevalling”.

NONA: een peri bottle is speciaal ontworpen voor het spoelen van het perineum gebied na de bevalling, in de kraamtijd. Na het toiletbezoek bijvoorbeeld, of onder de douche. Een handig hulpje. Je zou ook een bidon kunnen gebruiken of andere handige fles. 

 

Gouden tip?

“De allerbeste tip is toch echt gewoon: Geniet geniet geniet!

Ik merkte dat ik best wel beïnvloed was door alle verhalen over hoe zwaar het wel niet is met een kleine baby en de horrorverhalen over het gebrek aan slaap, maar ik vond het echt alles meevallen.

Tuurlijk, het is zwaar en je leven is in één klap veranderd. Maar go with the flow en geniet van je kleintje. Archie is nog maar 5 maanden oud, maar ik vind nu al dat het allemaal zó snel gaat, dus ik probeer van elk moment te genieten – óók als ik wéér midden in de nacht op sta”.

“Ik was best wel beïnvloed door alle verhalen hoe zwaar het wel niet was”

Heel veel liefs,

Eef