Huur je baby-uitzet

 

Als je naar de UITZETLIJST kijkt van spullen die je nodig hebt als je een baby verwacht voel je je echt een soort hoarderVoor niets gaat de zon op dus ook in je portemonnee doet dit “een beetje” pijn.  Volgens het Nibud kost een baby-uitzet gemiddeld 670,- , maar dat is dan écht alleen het broodnodige. Hier zit geen kinderwagen, draagzak, autostoeltje, box, babyfoon, wipstoeltje, luiertas of fles bij in, toch best handige items vinden wij. 

In realiteit zal het bedrag dat je uitgeeft dus al snel een stuk hoger liggen. Volgens het CBS in het eerste levensjaar zelfs €10.000,-. Duur grapje dus, zo’n baby. In dit bedrag zitten opvangkosten maar ook héél veel spullen. Waarvan je een groot deel bovendien maar een korte periode gebruikt. Terwijl je lijf helemaal vol zit met zwangerschapshormonen ben je extra gevoelig voor aankopen waar je dus maar een korte tijd gebruik van maakt. Duur en ook niet bepaald milieuvriendelijk. Tenzij je van plan bent om een reeks kinderen te krijgen (en ook een hoop opbergruimte hebt) kun je de aanschaf van deze spullen goed anders aanpakken. Hoe dan? Lenen & marktplaats afstruinen kan natuurlijk.  Dit vereist alleen wel het nodige geluk, inspanning en bergt toch ook wat risico’s en frustraties in zich. 

Maarrr VIVA LA VOORUITGANG want een aantal bedrijfjes spelen hier heel fijn op in. Bij hen kun je (delen) van je uitzet huren. Heel handig en fijn vinden wij. Wij zochten voor jullie uit waar je moet wezen.

 • Wieg/Co-sleeper

  Deze gebruik je vaak maar 4-6 maanden

 • Kinderwagen

  De kinderwagen met wiegje gebruik je maar 6-8 maanden. Daarna kun je vaak prima uit de voeten met een buggy.

 • Babynestje/mozesmandje

  Als je kindje er van houdt (dat is maar de vraag) gebruik je deze gemiddeld 4-6 maanden.

 • Wipstoel

  Ook weer de vraag of het aan jouw kindje besteed is. Als dat zo is gebruik je het gemiddeld 6-9 maanden.

 • Draagzak

  Ook weer zo'n item om uit te proberen. Wat vinden jij en je kindje fijn? Wie zal het zeggen. Een duur item die je best even kan uitproberen.

 • BABYKLEDING

  Ze groeien als kool, dus die kleinste maatjes dragen soms (oprecht) maar een week.

DUURZAAM

Makkelijk

Voordelig

flexibel

Om je wiegje te huren dus (duh!). De beste oplossingen ontstaan als ondernemende mensen zelf tegen een probleem aanlopen. Susanne’s lampje ging branden toen zij in 2015 weer moeder werd. Voor haar dochtertje had zij een mozesmandje in huis gehaald. Dat leek haar nogal romantisch. Maar slapen deed haar dochtertje er niet. En een slapende baby is uiteindelijk toch je hoogste streven als moeder. Dus begon de zoektocht naar een alternatief. Nieuwe kopen? Zonde. Marktplaats? Niet wat ze zocht of veel te ver weg. Uiteindelijk kon ze met veel geluk viaviavia een Chicco wieg lenen en keerde de rust weder. Maar dit moest makkelijker kunnen, en zo werd Wieghuren.nl geboren. Eerst allemaal vanuit huis (a.k.a. dozen overal) maar vanwege het succes inmiddels met een eigen magazijn.

" Je weet natuurlijk pas zeker waar je kindje lekker in slaapt als hij of zij geboren is, ook daarom kan huren fijn zijn"

Voordelig en goed voor het milieu maar ook flexibel en persoonlijk. Susanne denkt met je mee. Ze raakt nog steeds vertederd bij het idee dat er weer een kleintje uitrust in één van hun bedjes, en dat voel je in het contact. Ze hebben een aantal heerlijke bedjes in de aanbieding. Je zou er (bijna) zelf in willen opkrullen.  

Als je een bedje wilt huren staat het binnen no time hoppa op je stoep.  Wel fijn als het bedje al even klaar staat natuurlijk (leer ons nesteldrang kennen). Dus je kan je bedje al vanaf week 37 thuis laten bezorgen (wordt het kindje daarvoor geboren dan moet je sowieso even in het ziekenhuis blijven namelijk). Stuur je geboortekaartje op en de weken dat je het bedje in huis had voor de geboorte worden verrekend in de huurperiode, sympathiek!

En niet onbelangrijk: alle producten worden grondig schoongemaakt en waar nodig vervangen na elke huurperiode. Zodat je als moeder ook met een gerust hart je ogen kan sluiten: alle bedjes zijn goedgekeurd en Wieg Huren heeft contact gehad met veilig slapen over de verhuur. 

Hier moet je wezen als je naast een bedje zo’n slimmerik bent die ook voor het overige denkt aan huren. Wipstoeltje, babynestje, babybadje, maxi-cosi, maxi-cosi houders voor je bakfiets. Noem het maar op. Hier kun je dit allemaal in een handomdraai op je deurmat laten bezorgen. Niet meer nodig? Dan kun je ze zelf kosteloos terugbrengen in Amsterdam, laten ophalen door de post of zelf op de post doen. Elke maand opzegbaar/aanpasbaar.  Een kind kan de was doen. 

Denk jij bij huren van spullen aan doorleefde oude zooi? No way Jose! Bij Babyloop kun je kiezen tussen spiksplinternieuwe of refurbished (zo goed als nieuwe) producten. Wat ons al helemaal heerlijk lijkt? Je kan vanaf 59,50 per maand eenalles in één pakket” huren. Dat is pas relaxed nestelen. Zeeën van tijd om nog even gezellig met je vriendinnen koffie te drinken. 

Ilse, de oprichtster van Babyloop, is weer zo’n moeder die door haar eigen ervaring op een lumineus idee kwam. Met een lijf vol zwangerschapshormonen worstelde ook zij met de welbekende vragen: welke  babyproducten moet ik nu echt hebben van de babyuitzet lijst, aan welke veiligheidseisen moeten de babyspullen voldoen, wanneer heb ik ze nodig, hoelang, welke merken zijn duurzaam, enzovoorts. Voor je het weet staat je huis vol met spullen die je maar kort (of zelfs helemaal niet) gebruikt. Door te huren bespaar je niet alleen kosten, gedoe , keuzestress en opbergruimte maar word je ook onderdeel van een duurzamere deeleconomie. Een betere wereld voor jouw kleine spruit. Wij zijn fan. Woop Woop voor Babyloop!

Geniaal. Dat is het woord dat te binnen schiet bij dit concept. Bij Red Orka kun je super fijne, mooie, duurzaam geproduceerde rompers huren. Erik is de oprichter van Red Orka (jajaa het zijn niet enkel en alleen de moeders met de goede ideeën). De romper-geschiedenis van zijn familie gaat terug tot 1957 en is hem er dus met de paplepel in gegoten. 

" Kwalitatief goede rompers zijn o zó fijn, maar vanwege de prijs vaak alleen weggelegd voor de lucky few"

Als je bedenkt dat je per maat toch wel zo’n 6 rompers nodig hebt (als je niet elke dag wilt wassen) en een kwalitatief goede romper zo’n € 15,- kost loopt het al snel in de cijfers. Per maat ben je dan dus zo’n € 90,- kwijt. Tel daar nog eens bij op dat een baby in zijn eerste levensjaar zo’n 25 cm groeit en je dus door een hoop verschillende maten heen groeit en je snapt waarom huren van fijne rompers heel voordelig is. Het huren van 6 rompers kost bij Red Orka namelijk € 20,90 per maand, tel uit die winst! 

En misschien nog wel belangrijker: het is ook vele malen duurzamer. De rompers worden gemaakt van organisch katoen in Europa en het is van kop tot staart circulair. Ben je toe aan een nieuwe maat dan krijg je een verzendlabel om je oude rompers op te sturen en sturen zij jou een nieuw pakketje. De gebruikte rompers worden grondig gereinigd & zijn hierna weer zo goed als nieuw. Als ze dat niet meer zijn, worden ze weer tot grondstof gemaakt om hier vervolgens “nieuwe” rompers van te maken. En zo is de cirkel weer rond. 

En last but not least, want het oog wilt ook wat: we vinden ze ook gewoon heel mooi in hun eenvoud. Offwhite kleur, het cleane ontwerp en een lieve rode Orka.

(wikkeltruitjes, vestjes, boxpakjes, mailloitjes, broekjes)
Red Orka Longsleeve Romper
Long sleeve romper Red Orka
Red Orka Longsleeve Romper
Short SLeeve romper Red Orka
Red Orka Short Sleeve Romper
Long sleeve romper Red Orka
Red Orka Delivery Bag

Heel veel liefs,

NONA