10 X de mooiste geboortekaartjes

I PROUDLY PRESENT…. Tadatadatadaaa….Als je dan EINDELIJK na héél lang wachten je kleine spruit op wereld hebt gezet is het tijd om de wereld hiervan kennis te laten nemen. Je bent zó trots dat je je kleine welp het liefst zoals in de Lion King boven op de hoogste rots aan het hele Nederlandse volk zou willen tonen. Laten we nu net het platste land op aarde zijn dus dat zit er helaas niet in. Moderne technieken liggen meer voor de hand maar gelukkig is ook het papieren geboortekaartje zeker nog niet uit de gratie geraakt. In de jaren 50 was zo’n geboortekaartje puur informatief ingericht: klein en wit met de naam van het kind en de achternaam van zijn of haar ouders. Inmiddels stoppen veel ouders hun ziel en zaligheid in het ontwerp van het geboortekaartje. Het is veel persoonlijker geworden; goede ontwikkeling vinden wij! Nadenken over hoe het geboortekaartje eruit komt te zien is dan ook een vast onderdeel van het nestelen geworden.

Er zijn een hoop verschillende getalenteerde illustrators die de mooiste geboortekaartjes maken. Hieronder een overzichtje waar de mooiste exemplaren vindt.

Marloes heeft na jarenlange ervaring als grafisch ontwerper in de mode, haar eigen ontwerpstudio opgericht. Wij zijn fan van deze prachtige geboortekaartjes. Ze stralen in hun eenvoud zoveel liefde uit. Gedrukt op 300 grams katoenpapier. Je kan bij haar ook een ontwerp laten maken dat perfect aansluit op jouw gezinssituatie.

pin it

Joanneke stond ooit voor de klas maar heeft het roer omgegooid en ontwerpt nu de mooiste geboortekaartjes. Rustig, romantisch vormgegeven met een vintage feel. Alle ontwerpen zijn minimalistisch en je kan kiezen uit verschillende papiersoorten. Ook heel handig. Je kan zelf nog aanpassingen doen in het ontwerp.  

pin it

De ontwerpen van Studio Bomundi zijn minimalistisch, stijlvol, sierlijk en kleurrijk. Willemijn, de oprichtster achter Studio Bomundi, ontwerpt met liefde geboorte illustraties voor je geboortekaartjes. Ze kijkt graag met je mee hoe zij een ontwerp nog persoonlijker en mooier kan maken.

pin it

Cotton Bird is opgericht in een klein Catalaans dorpje door liefhebbers van mooi papier en illustraties. Hier kan je de geboortekaartjes ontwerpen zelf aanpassen naar wens en bovendien bijpassende accessoires bestellen. De ontwerpen bestaan met name uit zachte pastel achtige illustraties maar ze hebben ook een “arty” lijn die heel mooi is. Ook leuk: je kunt een poster bestellen van het geboortekaartje.

pin it

De handgemaakte kleurrijke illustraties in geboortekaartjes illustraties van Story of July prikkelen de fantasie. Sterke, unieke, uitgesproken ontwerpen waar ons hart een sprongetje van maakt.

pin it

Femke is perfectionistisch, rustig en geduldig en altijd op zoek naar balans. Dat zie je terug in haar ontwerpen. Haar stijl kenmerkt zich door de lieflijke diertjes, symbooltjes en kleine details op haar getekende kaartjes. Extra mogelijkheden die zij biedt: houten figuurtjes, naam in houten kleine blokjes, sluitstickers en touwtjes. Gedrukt op luxere papiersoorten zoals natuurkarton.

pin it

Deze ontwerpstudio maakt trendy minimalistische geboortekaartjes met een luxe uitstraling. Clean & cool.  Zit er niet precies tussen wat je in je hoofd had? Je kan ook een custom-made kaartje laten ontwerpen. De kaartjes worden ambachtelijk gedrukt in hun atelier in Amsterdam.

pin it

Grafisch ontwerpster & illustrator Enya Bartelink maakt beeldige, romantische en originele geboortekaartjes. Een prachtig voorbeeld is deze kaart die van een mooie lijntekening van een zwangere moeder openklapt naar een tekening van het nieuwe gezin.  Ze heeft nog geen eigen website maar je kan via DM op instagram contact met haar opnemen om een uniek ontwerp te laten maken.

pin it

Less is more. Daar moeten wij aan denken bij deze mooie geboortekaartjes van Studio Kuuk. Er wordt gebruik gemaakt van ambachtelijk (folie)drukwerk en bijzondere papiersoorten waardoor de ontwerpen een luxe uitstraling hebben. Het linnen kaartje zoals deze vinden wij bijvoorbeeld heel mooi. Ook hebben ze de mogelijkheid om gebruik te maken van bijzondere materialen zoals leer, hout en touw. Als je niet kan kiezen kun je proefpakketten bestellen.

pin it

# 10 EIGEN ONTWERP

Ben je zelf een creatief type met oog voor een mooi ontwerp of heb je zo iemand rondlopen in je familie? Overweeg dan ook zeker om je eigen ontwerp te maken. Persoonlijker en unieker dan dat wordt het niet. Ook bespaar je hiermee geld natuurlijk geld op het ontwerp van een geboortekaartje. Houd er wel rekening mee dat je niet zomaar wat op een blaadje kan zetten. Voor je dit ook daadwerkelijk op een mooie manier op een kaartje gedrukt hebt heb je toch ook echt wat grafische skills nodig.

WAT ZET JE OP HET GEBOORTEKAARTJE?

Hiervoor zijn geen vaste regels. Wel zo handig om de naam en de geboortedatum te vermelden. Verder is het maar net wat je zelf leuk vindt om te delen. Hieronder een lijstje met mogelijkheden.

HANDIGE TIP

Met “mailbook” kun je heel makkelijk adressen verzamelen van je contacten door een linkje via whatsapp te versturen. Hierin kunnen je contacten dan hun adres invullen. Scheelt weer een hoop verzamelwerk met een brein dat niet meer helemaal optimaal werkt.

Heel veel liefs,

NONA