Pleunie teunis

Doula, geboortefotograaf/videograaf

Regio Utrecht

Geboortedoula, Zwangerschapsdoula, Geboortefotograaf, geboortevideograaf

Nederlands, Engels

Pleunie Theunis

WHO SHE IS

Hi, mijn naam is Pleunie, 27 jaar en moeder van mijn één jaar oude dochter. Na mijn eigen zwangerschap en bevalling heb ik besloten het roer om te gooien en van mijn allergrootste passie mijn werk te gaan maken. Al mijn hele leven ben ik gefascineerd geweest door de zwangerschap en de bevalling. Als klein meisje moest ik altijd alle boeken uit de bibliotheek lenen met plaatjes over de zwangerschap. In 2019, na mijn eigen bevalling, waagde ik de sprong en na de HBO opleiding heb ik nu het mooist beroep van de wereld. Als Doula richt ik mij op het ondersteunen van de zwangere vrouw, haar geruststellen en comfort bieden tijdens het meest uitdagende moment van haar leven; de transitie naar het moederschap. Steun is zó belangrijk. Dat heb ik tijdens mijn eigen bevalling echt gemist. Natuurlijk heb je ook je partner, maar ook voor hem is dit (waarschijnlijk) de eerste keer. Samen met hem vormen we een team om voor jou de perfecte omstandigheden te creëren. Een doula blijft, anders dan de verloskundige, het hele proces naast je zijde en kan je steunen en praktische tips geven (zoals welke houdingen je aan kan nemen of hoe je rugweeen opvangt). 

" Maak van jouw geboorte de mooiste ervaring uit je leven"

Een bevalling is niet iets wat we iedere dag doen en kan daardoor erg spannend zijn. Ik geloof erin dat met de juiste educatie en support dit de mooiste ervaring van jouw leven kan zijn.  Samen met jouw partner zorg ik voor ontspanning en rust die jij als aanstaande moeder heel goed kunt gebruiken, zodat je je gesteund en geliefd voelt tijdens je bevalling. Zo zorgen we er samen voor dat jij in je eigen kracht kunt bevallen.

Tijdens de bevalling benen blijf ik er bij zolang jij behoefte hebt aan mijn steun. Daarnaast maak ik (op verzoek) als videograaf bevallingsvideo’s zodat er voor altijd een prachtig aandenken is aan deze bijzondere gebeurtenis.

TIP: Pleunie heeft veel leuke en informatieve video’s die je via haar youtube-kanaal gratis kan bekijken.

WHAT SHE OFFERS

  • Doula begeleiding €1125,-
  • Geboorte video €900,-
  • Geboortefotografie €800,-
  • Begeleiding & video €1500,-

Geboortefotografie door Pleunie Teunis