REGENKLEDING VOOR JE BABY

Als je deze blog leest woon je hoogstwaarschijnlijk in Nederland of België, wat dan weer betekent dat je geregeld een plensbui op je hoofd krijgt. Weer waar je niet altijd vrolijk van wordt maar waar we allemaal groot mee zijn geworden; “ Sinterklaasweer”.  Heel knus, maar vooral als je (weer) binnen zit. Anders dan bijvoorbeeld Amerikanen stappen wij eerder op onze (bak)fiets dan in de auto als we van A naar B willen en als onze kleine spruitjes groot genoeg zijn (6-9 maanden) gaan ze gewoon mee. Hupsakee door weer en wind op het zitje voorop onder de zinspreuk “ze zijn niet van suiker (maar wel heel zoet)”. Van een beetje regen ga je inderdaad niet dood maar met de juiste kledij kun je er wel voor zorgen dat je kleintje comfortabel de herfst en wintermaanden door spettert. Wij zette ze voor je op een rij. Eerst de pakkies dan het schoeisel.

REGENKLEDING voor babys

Het regenpak van het Deense merk CeLaVi is een regenpak zoals je dat je voorstelt bij het woord regenpak. In alle voor de hand liggende klassieke regenkleding-kleuren (geel, rood, blauw), maar ook natuurlijke tinten en printjes. Het pak wordt duurzaam geproduceerd van gerecycled PU. Lekker warm want er zit fleece aan de binnenkant. Helemaal waterdicht inclusief de plek waar de rits zit. De capuchon kun je er af halen en er zitten elastieken bij de handen om de regen buiten te houden. Ze verkopen ook een soort voetjes die je over de schoenen heen kan trekken. Wij zijn ook best wel fan van het olifantenlogo. Kinderen vinden het niet altijd leuk om jassen aan te trekken dus zoiets aantrekkelijks als een diertje helpt dan toch (een beetje).

pin it

Een merk om heel gelukkig van te worden. Het Amsterdamse merk Go Soaky maakt regenpakken die heerlijk zacht zijn van binnen en écht waterdicht. Alle pakken worden handgemaakt met veel aandacht voor details en met oog voor de stempel die ze in het maak-proces drukken op het milieu. Ze gebruiken  zo min mogelijk chemicalien en er komen geen dieren aan te pas. En sympathiek: ze zijn dol op pinguins (wie niet?) en doneren een deel van hun opbrengst aan projecten om de wereld van deze malle diertjes te beschermen op antartica. De pakkies zijn heel makkelijk aan en uit te trekken.

pin it

Van het Deense merkje Liewood kom je geregeld favorieten tegen op onze site. Een van die favorieten is ook zeker hun regenpakken. Duurzaam geproduceerd van gerecycled polyester in mooie herfstkleuren. Te koop als setje maar wel een losse broek en jas. Handig als het even niet meer regent en het eigenlijk een beetje te warm is voor een jas. Elastieke bandjes zodat het water echt nergens naar binnen kan glippen. Heel erg fijn.

pin it

Zoals (bijna) altijd schiet dit fijne Deense merkje ook weer raak, deze keer in de categorie regenkleding. Verkrijgbaar in de voor hun kenmerkende nostalgische printjes maar ook in neutrale tinten. 100% regendicht (wel belangrijk bij zo’n pakkie).

pin it

Waterbestendig, ademend en winddicht. Kortom: als je met je kleintje het Hollandse herfstweer moet trotseren is zo’n pakkie buitengewoon handig. De binnenkant van dit outdoor pak van Name It is gevuld met een zachte fleece stof en het heeft een praktische rits waardoor je het makkelijk aantrekt. Lekker printje ook!

pin it

Mooi geel is niet lelijk. Dit is een echte classic in de categorie regenkleding. Het Franse merkje Petit Bateau bestaat al 130 jaar en hun iconische oliejasje is een van hun klassiekers. Regenafstotende buitenkant en heerlijk zachte gestreepte binnenkant. Nooit in de uitverkoop dus ook en zeker de investering waard als je van plan bent om meer dan één kindje te gaan krijgen.  Ook een heel mooi en praktisch kraamcadeau. Ze hebben ook handige regenbroeken “scalopettes” (55,- vanaf 12 maanden).

pin it

REGENlaarzen voor baby's

Tot zo ver de pakkies. De voetjes kun je natuurlijk ook niet zomaar laten bungelen. Het is nog niet zo makkelijk om regenlaarsjes voor kindjes van 6-9 maanden te vinden. Beetje afhankelijk van hoe grootvoets jouw kleintje is kunnen deze fijne laarsjes uitkomst bieden.

pin it

Allemaal vrolijke kleurtjes en printjes. Grech & Co is een zonnig merkje die niet alleen zonnebrilletjes voor baby’s verkopen (bestaat er iets schattigers?) maar dus ook regenlaarsjes. Met somber weer kun je wel een oppepper gebruiken & dit merkje draagt daar zeker aan bij. Regendicht en milieuvriendelijk geproduceerd met natuurrubber.  Ze hebben een katoenen binnenvoering en zijn gedrukt met milieuvriendelijke inkt. De binnenzolen zijn uitneembaar. Handig, want zo kun je deze goed kunt lagen drogen als de binnenkant toch onverhoeds volgestroomd is met water. De zolen hebben een goed profiel zodat je kleine gup niet (zo snel) zal vallen.  Enige nadeel: ze hebben geen maatje voor echt kleine kindjes (v.a. maat 21).

pin it

Sticky Lemon is ook weer zo’n merkje waar je blij van wordt. Het is een Nederlands merkje met een eigen vrolijke stijl. Kleurige laarsjes met printjes en een klein citroentje. Goede reminder ook voor het motto waar ouders het meestal wel goed op doen “when life gives you lemons (make lemonde)”.

pin it

Ideaal voor gure herfst en winterdagen. Houdt de kleine pootjes droog en warm. Rubber van buiten 100% wol van binnen. Heel erg fijn. Verkrijgbaar in vele kleurtjes en printjes. Mijn zoon heeft ze ongeveer elke dag van de week gedragen vorige winter en ze zijn nog steeds goed genoeg voor een tweede ronde (mochten ze mijn tweede zoontje passen volgende winter).

pin it

Echt een klassieker wat ons betreft deze regenlaarsjes van het merk Bergstein. Je komt ze een veel leuke winkeltjes tegen in alle kleuren van de regenboog. De winterboots zijn waterdicht, gemaakt van natuurlijk rubber. Bovenin kun je ze met een koord dichttrekken zodat de voetjes écht droog blijven. Wel zo fijn.

pin it

Écht HEMA. HEMA zou HEMA niet zijn als ze niet ook in deze categorie een fijn laarsje tegen een fijn prijsje zouden leveren. Ik ben zelf meer fan van de wat hogere variant omdat de lage net wat laag waren t.o.v. de diepte van de plassen waar mijn exploratieve zoontje graag in sprong.

Heel veel liefs,

NONA