De Ultieme baby-uitzetlijst

Als de laatste spannende echo in the pocket is kan het nestelen definitief beginnen. Melk en luiers, meer heeft zo’n kleintje toch niet nodig? Wrong! Je voelt je net een soort hoarder in deze fase van je leven als je de lijst aan spullen ziet die je allemaal nodig blijkt te hebben. Onze eerste en misschien wel belangrijkste tip is dan ook om bij familie en vrienden rond te vragen, marktplaats af te struinen en gebruik te maken van sites waar je (delen van) je baby-uitzet kan huren. Veel van deze spullen gebruik je immers maar een korte tijd (tenzij je van plan bent om een gezin van zes te stichten bijvoorbeeld). Mocht je iets wel nieuw aan willen schaffen kun je bij het “Essentials & Favourites” gedeelte van onze site handig filteren per categorie, zo vis je de parels er zo uit! 

notities

Slaapjes beslaan in het begin van hun leven zo’n 16-18 uur van de dag. Als je dat zo leest klinkt het alsof dat allemaal vanzelf gaat maar zorgen dat je baby (en dus jij ook) voldoende rust krijgt kan nog best een uitdaging zijn. Met onderstaande producten heb je de basis-ingrediënten in huis om te zorgen voor honingzoete dromen voor je kleine spruit.

Niets liever dan die kleertjes in de kleinste maatjes. Voordat je je kindje in je armen hebt is dat één van die dingen die het feit dat je moeder wordt van een klein mensje opeens een stuk tastbaarder maakt. Maar pas op (onder het mom van een gewaarschuwd mens telt voor twee): koop niet te veel kleertjes in de aller kleinste maat (maat 50). Ze groeien écht als kool. Je bent vaak beter af met net wat grotere maatjes van rekbare stof die je dan in het begin nog een slagje om slaat.

Naast het voeden en kleden zal het schoon houden van je baby een van je grootste dagtaken zijn. Een beetje afhankelijk van hun darmflora kun je daar behoorlijk zoet mee zijn. Naast spuitluiers en mondjes zure melk wegpoetsen vul je je dagen met badderen, luieruitslag weg-zalven en berg wegkammen. Ondanks dat alles zal er niets zijn dat zoeter ruikt dan jouw eigen baby.

EAT

Niet zoeter dan een baby die gulzig zijn melk tot zich neemt. Er is iets enorm geruststellends aan kindjes die tevreden hun maaltje tot zich nemen. Of dat nu uit jouw borst komt of uit een flesje. Maar eerlijk is eerlijk, het kan in het begin nog best een zoektocht zijn. Terwijl je bezig bent met inslaan van deze uitzetlijst weet je ook nog zo veel niet. Zo weet je mogelijk nog niet of je (alleen) borstvoeding gaat geven en of je daarnaast ook wil gaan kolven. Ook weet je nog niet of je kindje last heeft van darmkrampjes. Al met al is het daarom belangrijk om niet massaal op voorhand in te slaan. Koop één flesje die ook goed werkt voor als je daarnaast borstvoeding geeft en kan het slim zijn om een kolf te huren. Hieronder staat alles opgesomd voor als je borstvoeding gaat geven en/of flesvoeding.

De eerste keer dat je na je kraamtijd met je kindje een voet over de drempel zet is vaak een gelukzalig moment.  Samen de wijde wereld intrekken en deze opnieuw ontdekken door de ogen van een kind (en ook gewoon dat je weer een beetje mee kan doen met de wereld voor je moeder werd).  Vanaf nu zul je je nieuwste sidekick vaak bij je hebben. Deze producten kun je goed gebruiken. 

Veel speelgoed hoef je zelf niet aan te schaffen. Dat is namelijk een van de favoriete kraamcadeautjes van mensen. Dus voor je het weet zit je straks met vier rammelaars, tien knuffels en nog veel meer boekjes.